Reserveren
Ma gesloten | Di t/m Zo geopend vanaf 17:00 uur | Telefonisch bereikbaar vanaf 15:00 uur

Recept zalmtartaar


Zalmtartaar met aardappel en wasabi

Kerst staat in het teken van samenzijn. De lunch of het diner is het perfecte moment om met elkaar te genieten van lekker eten en een goed gesprek. Toch zal iemand moeten koken. Geen paniek! Een goede voorbereiding is méér dan het halve werk. Dit voorgerecht kun je ruim van te voren bijna geheel afmaken. Het gerecht is een allemans vriend en het presenteert ook vrij chique. Dus…laat familie en vrienden maar komen!

 

BENODIGHEDEN VOOR 4 PERSONEN
Voor de zalmtartaar
200 gram gerookte zalm
200 gram Zalmfilet
15 gram peterselie gehakt
20 gram sjalotten snippers
20 gram kappertjes, uitgelekt en gehakt
15 ml Olijfolie ext.virgin
Zeezout uit de molen
Zwarte peper uit de molen

Voor de aardappelsalade
400 gram aardappel
30 gr Sjalotten snippers
Dille
60 gram Zaanse mayonaise
5 gram Wasabi
Zeezout uit de molen

Garnituur
10 gram Frisee sla
20 gram Wasabi chips
2 stuks Radijs
10 stuks Cornichons (mini augurkjes)

Extra benodigdheden
Kookring/pvc ring diameter 10 centimeter

Maximaal 1 dag van te voren

Breng 3 liter licht gezouten water aan de kook. Schil ondertussen de aardappels en snijd er mooie kleine blokjes van ongeveer een halve centimeter. Spoel de aardappel onder de kraan. Kook de aardappel ongeveer 2 minuten in het gezouten water. Giet de aardappel af en spoel koud onder de kraan.

Snipper de sjalotten. Hak de kappertjes, de peterselie en de dille mooi fijn. Pluk de frisee sla en was de gele binnen kern. Snijd de radijsjes in hele dunnen plakjes en bewaar dit in water. Snijd de cornichons in de lengte doormidden.
Meng de mayonaise met de wasabi. Hak de gerookte zalm en de zalmfilet in tartaarstructuur (ongeveer blokjes van halve centimeter). Bereid de zalmtartaar door de twee zalmsoorten te mengen in een kom met de peterselie, 20 gram sjalot en de kappertjes. Meng luchtig de olijfolie erdoor en breng op smaak met peper en zout uit de molen.

Maak de aardappelsalade door de aardappel te mengen met de wasabimayonaise, dille en 30 gram sjalot. Breng op smaak met zout uit de molen.

Ruim voor de lunch/diner

Vul de kookring eerst met 100 gram aardappelsalade en vervolgens 100 gram zalmtartaar. Top dit gerecht af met het garnituur van frisee sla, wasabi chips, plakjes radijs en de cornichons. Reserveer alles in de koelkast op een plateau of schaal. Schep met een spatel/bakspaan het voorgerecht op mooie borden en serveer.

 

Bon Apetito!

Table Booking
    In welke vestiging van Montimar wilt u reserveren?

    Wilt u met meer dan 15 personen reserveren? Neem dan telefonisch contact op met de vestiging.