Reserveren
Ma gesloten | Di t/m Zo geopend vanaf 17:00 uur | Telefonisch bereikbaar vanaf 15:00 uur

Nagerecht


Vacherin

Het Dessert!! Na alle complimenten voor het diner tot nu toe, wordt er reikhalzend uitgekeken naar de finale. Maar na al die lekkere rode wijn is de concentratie wel een beetje gezakt. Daarom gaan we het niet moeilijker maken dan nodig is. We gaan voor de klassieker van Montimar; De Vacherin! Gewoon een topcombinatie die goed in smaak valt van jong tot oud. Hieruit blijkt dat eenvoud schitterend kan zijn. En….schaam u niet om even iemand te vragen te assisteren bij het samenstellen van deze topper.

BENODIGHEDEN VOOR 4 PERSONEN
4 meringues
1 blikje gecondenseerde melk
1 pure chocolade brownie van 200 gram
1 liter Salted caramel roomijs
300 ml ongezoete slagroom
20 gram fijne tafelsuiker
4 Kletskoppen

Extra benodigdheden
Ijslepel
4 mooie glazen zoals tumblers

Kan 1 dag van te voren

Kook in een pan met water het dichte blikje geconcentreerde melk 1,5 uur. Neem het uit de pan en koel het in de koelkast terug. Klop de ongezoete slagroom met de tafelsuiker tot slagroom en doe deze in een spuitzak met spuitmond. Reserveer deze in de koelkast. Breek de meringues in stukken van 2 centimeter. Snijd de brownie in blokjes van 1 centimeter.

Voor het serveren

Haal minimaal een half uur voor het serveren het roomijs uit de vriezer. Open het blikje gecondenseerde melk en doe de karamel in een kom. Is de karamel te dik, voeg dan wat room toe. Vul de glazen eerst met die supermooie zelfgeklopte slagroom. Verdeel de meringues en brownie in vier gelijke delen. Doe de helft van zo’n deel meringues en brownie op de slagroom. Doe er nu een bol roomijs op en overgiet deze met karamelsaus. Herhaal deze handeling nogmaals en maak het geheel af met nog een rozet slagroom. Garneer de Vacherin met een klatskop en serveren maar. Succes verzekerd!

 

Bon Apetito

Geen producten in de winkelwagen.

Table Booking
    In welke vestiging van Montimar wilt u reserveren?

    Wilt u met meer dan 15 personen reserveren? Neem dan telefonisch contact op met de vestiging.