Reserveren
Ma gesloten | Di t/m Zo geopend vanaf 17:00 uur | Telefonisch bereikbaar vanaf 15:00 uur

Hoofdgerecht


Hert met paddenstoelen, stoopeer en portsaus

Het hoofdgerecht moet makkelijk, lekker en chique zijn. Geen stress en veel complimenten! Dat is de ideale situatie. Het belangrijkste wat je hier moet doen is tijd besteden aan de juiste kwaliteit vlees en saus. De oven is daarna je grote vriend. Je kunt ook hier weer bijna alles voorbereiden en hoef je tijdens het eten maar 10 minuten afwezig te zijn. Als afleiding introduceer je alvast die imposante fles rode wijn waar iedereen zijn menig over wil geven. Daarna tromgeroffel en taadaa, het hoofdgerecht.

 

BENODIGHEDEN VOOR 4 PERSONEN
4 hertenrugfilets van 180 gram
Peper uit de molen
4 stoofperen
3 dl rode wijn
3 dl water
200 gram kristalsuiker
1 kaneelstok
200 gram shi itake in plakjes

Voor de saus
380 ml gevogeltefond (supermarkt)
300 ml Rode Tawny Port
20 gram sjalotten snippers
2 tenen knoflook gesnipperd
2 eetlepels balsamicostroop
50 gram Gezouten Echte boter

Voor het groentegarnituur
Rode kool met appel (kant en klaar)
Takje rozemarijn

Minimaal 1 dag van te voren (geen stress)
Fruit de sjalotten en knoflook glazig in een scheutje olijfolie. Blus af met de port. Kook in tot er 1/3 van over is. Voeg de gevogeltefond toe en kook weer in tot er 1/3 over is. Voeg de balsamicostroop toe. Reserveer de saus in de koelkast voor de volgende dag.

Schil de stoofperen en snijd aan de onderzijde de peer mooi recht zodat hij later recht op het bord blijft staan. Kook de peren in de rode wijn, water, suiker en kaneelstok. Controller na een uur zachtjes koken met een scherp mesje of de peer gaar is. Als het mesje makkelijk tot de kern komt is het gaar. Als de peren gaar zijn, laten afkoelen en reserveer in de koelkast voor de volgende dag.

 

Minimaal 2 uur voor het hoofdgerecht geserveerd wordt
Bestrooi de hertenfilets met peper uit de molen. Bak de filets KORT en krachtig tot deze mooi bruin zijn. LET OP; kort bakken, de oven doet de rest! Reserveer de hertenfilets op een schaal en dek losjes af met aluminiumfolie. Doe de rode kool in een pan, zet de saus op het fornuis in een pan klaar en begin alvast zachtjes de stoofperen op te warmen.

Verwarm 40 minuten voor het hoofdgerecht de oven tot 200 graden. Verwarm de rode kool en de saus op zachtjes vuur. 10 minuten voor het hoofdgerecht doe je de hertenfilets zonder de folie in de oven. Verwarm de kool, peren en saus goed door. Bak de shiitake in 3 minuten kort en krachtig in olijfolie. Haal na 10 minuten de filets uit de oven en laat even onder de folie rusten. Dresseer de borden met kool en peer. Snijd de filets in drie delen en schik op de kool. Garneer met shi itake, saus en rozemarijn.

 

Bon Apetito!

Geen producten in de winkelwagen.

Table Booking
    In welke vestiging van Montimar wilt u reserveren?

    Wilt u met meer dan 15 personen reserveren? Neem dan telefonisch contact op met de vestiging.